+2500 websites

Klantenscore van 4,9/5

Actief in heel Vlaanderen

Wat is de prijs om een website te laten maken?

Ontdek hier de prijs van verschillende website types

Je hebt websites in alle prijsklasses, van bijna gratis tot €100.000. In dit pagina-artikel proberen we je een idee te geven van de prijs om een website te laten maken op maat van je bedrijf.

Wat zijn de mogelijkheden en prijs om een website te laten maken?

Wat je ook kiest, de volgende elementen zijn sowieso standaard of zouden standaard moeten zijn: een eigen domeinnaam (www.mijnbedrijf.be), de mogelijkheid om zelf aanpassingen te doen, ondersteuning bij vragen of problemen. 

Optie 1: Doe-het-zelf website

Wat?

Platformen als Wix en Jimdo maken het relatief makkelijk om zelf een website in mekaar te knutselen. Iemand die een beetje overweg kan met computers, zal hier meestal in slagen.

Je zelfgemaakte website zal wel minder mooi ogen en zal minder bezoekers of aanvragen genereren dan een professionele website, waarom? Omdat je bepaalde technische SEO-aspecten (optimalisaties voor vindbaarheid in zoekmachines) niet in de hand hebt en dus niet kan uitbuiten.

Voor wie?

Dergelijke platformen richten zich hoofdzakelijk op zelfstandigen in bijberoep of mensen die een website willen voor hun hobby of vereniging.

Wat is de prijs van een doe-het-zelf website te laten maken?

De prijs om een doe-het-zelf website te laten maken schommelt rond de €100 per jaar. Reken ook een redelijke tijdinvestering mee om het allemaal uitgedokterd en uitgevoerd te krijgen.

Optie 2: Template website

Wat?

Een template website is een kopie van een ander, bestaand website ontwerp waarbij logo, tekst en foto’s vervangen worden en de kleuren wat worden afgestemd op jouw smaak. Je dient alles zelf aan te leveren. Dit bespaart je webdesigner heel wat werk en is daarom relatief goedkoop.

Dit zal meestal professioneler ogen dan een doe-het-zelf website maar houdt geen rekening met je bedrijfsspecifieke strategie en zoekmachine-optimalisatie. Het aantal bezoekers en aanvragen kan tegenvallen. Omdat de website niet op maat is, kan de beleving die een potentiële klant ervaart op je website, verschillen met die in de realiteit, en dat is erg gevaarlijk.

Voor wie?

Voor zelfstandigen met een zeer beperkt budget die vooral een online visitekaartje willen dat toonbaar is, zonder dat ze verwachten dat ze hier veel nieuwe klanten mee zullen aantrekken.

Wat is de prijs van een template website te laten maken?

De prijs om een template website te laten maken schommelt tussen de €300 - €1.000 éénmalig plus jaarlijks €100 - €400 voor ondersteuning en onderhoud.

Optie 3: Website met ontwerp op maat

Wat?

Een website op maat van je bedrijf, haar noden en doelen. Website strategie, ontwerp en inhoud worden volledig afgestemd op jouw bedrijf. Deze webdesigners helpen bij het ontwerpen van een logo, visuele huisstijl en schrijven teksten op basis van een vooral geanalyseerde website-strategie.

Het resultaat is een website die uitstraalt wie je bent en geoptimaliseerd is voor vindbaarheid in de zoekmachines om je doelpubliek aan te trekken en zo je klantenbestand te vergroten.

Voor wie?

Een website met ontwerp op maat is de standaard optie voor de meeste KMO's.

Wat is de prijs van een website op maat te laten maken?

De prijs om een website op maat te laten maken, schommelt tussen €1.000 - €5.000 éénmalig plus jaarlijks €100 - €400 voor ondersteuning en onderhoud. 

Yools focust zich op deze KMO's, die zich willen onderscheiden op basis van hun eigen sterktes en strategie. Maar aan een prijs in de lagere regionen van bovenstaand interval!

Wil je een gratis offerte voor de prijs van een website met ontwerp op maat?

Optie 4: Website met ontwikkeling op maat

Wat?

Wil je modules op maat laten ontwikkelen, zoals een koppeling met je voorraadsysteem, zodat je stock online getoond kan worden, dan loopt de prijs snel op. Voor schijnbaar simpele integraties is vaak al zeer complexe code nodig. Laat je echter niet afschrikken. Er bestaan vaak kant-en-klare modules die veel goedkoper zijn en in eender welke standaard website geïntegreerd kunnen worden.

Voor wie?

Voor KMO’s met grotere budgetten en heel specifieke vereisten.

Wat is de prijs van een website met ontwikkeling op maat te laten maken?

De prijs om een website met ontwikkeling op maat te maten maken, schommelt tussen de €5.000 - ... éénmalig, plus jaarlijks €100 - ... voor ondersteuning en onderhoud.

Hoe kunnen we je helpen?

We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.