+2500 websites

Klantenscore van 4,9/5

Actief in heel Vlaanderen

Mobiele versie website Sol Y Sombra. Website laten maken voor tapasbar in Brugge.

Een nieuwe website voor tapasrestaurant Sol y Sombra

SOL Y SOMBRA is een traditioneel Spaans eethuis in Brugge. Je kan bij hen terecht voor zowel een losse tapa met een goed glas wijn als een avondlang tapa's-tafelen. Ze wilden de website vernieuwen om de sfeer van het tapasrestaurant meer naar voor te laten komen.

Een website die de sfeer van het tapasrestaurant uitstraalt

20 jaar geleden startten Jan en zijn vrouw hun Spaanse horeca zaak, Sol Y Sombra, in Brugge. Ze ruilden toen hun vaste baan in voor een horeca-carrière. Hun liefde voor de Spaanse keuken ontstond in Valencia waar ze sinds de jaren 70 vele onvergetelijke vakanties doorbrachten. Ze kwamen naar ons met de vraag om een de website te vernieuwen zodat deze ook de authenticiteit en familiale sfeer uitstraalt zoals je in hun tapasrestaurant kan ervaren. Naast de verbeterde uitstraling wouden ze ook een website die ze zelf makkelijker konden aanpassen.

Een voorproefje dankzij de menu

Het menu is een van de eerste dingen waar bezoekers naar op zoek gaan. Daarom zorgden we dat het menu prominent zichtbaar staat op de website. We kozen ervoor om een onderverdeling te maken in tapas, desserts en dranken zodat de bezoeker makkelijk de juiste informatie terug kunnen vinden. De menu is daarnaast ook eenvoudig aan te passen door Jan, waardoor ze deze steeds actueel kunnen houden en de prijzen en gerechten van in het restaurant getoond worden. 

Een persoonlijke uitstraling

Het verhaal achter je restaurant draagt bij aan de persoonlijkheid en unieke identiteit van je zaak. Het kan ook het vertrouwen van de klanten vergroten en hen overtuigen om bij jou langs te komen. Daarom goten we de website in een persoonlijk jasje. We geven een korte beschrijving van het verhaal achter hun horecazaak, een kijkje in het team en de filosofie achter de keuken.

Naast deze inhoudelijke zaken, worden er ook professionele foto's van smakelijke gerechten en de sfeervolle inrichting van het restaurant gebruikt. Op die manier krijgen bezoekers meteen een voorproefje van wat tapasrestaurant Sol Y Sombra te bieden heeft. De foto's wekken eetlust op en trekken de aandacht van potentiële gasten. In combinatie met een vernieuwde huisstijl zorgt dit voor een modernere look & feel van de nieuwe website.

Resultaat: een authentieke website voor horecazaak Sol y Sombra in Brugge

In overleg met Jan werkten we een nieuwe website structuur uit en visualiseerden we deze aan de hand van een wireframe. We voerden een aantal structurele veranderingen door om de gebruikerservaring te verbeteren. Daarna gingen we aan de slag met het eerste ontwerp voor de website, waarin we een nieuwe huisstijl doortrokken om de website een moderne uitstraling te geven. We zorgden voor een duidelijke menu, een aangepast reservatieformulier, duidelijke vermelding van de openingsuren en bereikbaarheid van het restaurant en een duidelijke weergave van het persoonlijk verhaal van Sol y Sombra.

  We zetten het tapasrestaurant op de kaart

  "De voorgaande website had een verouderde look & feel waardoor deze niet meer de juiste uistraling gaf. We kozen er daarom samen voor om de website in een nieuw jasje te gieten. Het doel van de website is om mensen warm te maken om langs te komen en een tapa te eten. Dat doen we door in de nieuwe website het verhaal van Sol Y Sombra op de voorgrond te plaatsen, een voorproefje te geven van de sfeer en gerechten in het tapasrestaurant en de structuur gebruiksvriendelijker te maken voor bezoekers. Op die manier springt Sol Y Sombra met de vernieuwde website er terug uit tussen de vele restaurant concullega's in Brugge."

  Jasmien - Designer bij Yools

  Het dynamische Yools-team toverde onze verouderde website om naar een hedendaagse versie. Snelle communicatie, persoonlijk contact en soepele ingesteldheid bij vragen of problemen.
  Jan Goethals

  De sterktes van deze website

  Persoonlijke en warme uitstraling

  Een website die de sfeer van de tapasrestaurant uitstraalt dankzij de persoonlijke en professionele foto's en vernieuwde huisstijl.

  Lokale vindbaarheid

  Door in te zetten op lokale SEO krijgt het restaurant een goede online visibiliteit en worden ze gevonden bij klanten uit de regio Brugge.

  Een gebruiksvriendelijk CMS

  Er was nood aan een gebruiksvriendelijk systeem om de menu en foto's op de website eenvoudig aan te passen. Hiervoor kan je rekenen op ons CMS systeem en onze inhouse support.

  Een website laten maken voor jouw restaurant in Brugge? Bekijk de website van tapasbar Sol Y Sombra in Brugge.

  Hoe kunnen we je helpen?

  We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.