+2500 websites

Klantenscore van 4,9/5

Actief in heel Vlaanderen

Een innovatieve website laten maken in energie sector

Een website maken voor Batterij.Expert: een duik in innovatie

Batterij.expert bevindt zich midden in de energietransitie, waar opslag van energie via batterijen en het maximaliseren van rendement uit zonnepanelen cruciaal is. In dit artikel nemen we je dieper mee in de fascinerende reis van deze Belgische pionier op het gebied van thuisbatterijen en micro-omvormers. Een reis die nog boeiender wordt wanneer we de recent vernieuwde website onder de loep nemen, een gebruiksvriendelijke website gecreëerd door het Yools team. 

De uitdaging: De complexiteit van groei

Batterij.expert, dé voortrekkers op het gebied van thuisbatterijen en micro-omvormers, bevonden zich op een kruispunt van groei en technologische uitdagingen. Terwijl hun productlijn bloeide, stelden de beperkingen van Wordpress hen voor een complex vraagstuk. Het was duidelijk dat er een structurele verandering nodig was om deze groei het hoofd te bieden en een naadloze online ervaring te blijven bieden aan hun klanten.

De complexiteit van groei

In de wereld van thuisbatterijen en micro-omvormers evolueert de technologie snel. Batterij.expert groeide mee met deze veranderingen, maar dit bracht ook uitdagingen met zich mee. Het beheren van een groeiend productassortiment en het bieden van up-to-date informatie aan de bezoekers vormden een uitdaging binnen het starre raamwerk van Wordpress.

Technologische beperkingen van Wordpress

Hoewel Wordpress een veelgebruikt platform is, begon het zijn limieten te tonen voor een groeiend en dynamisch bedrijf als Batterij.expert. De behoefte aan meer flexibiliteit, zowel visueel als functioneel, werd steeds urgenter. Het was tijd om verder te kijken dan de standaardoplossingen en een op maat gemaakte aanpak te overwegen.

Oplossing: databases voor meer overzichtelijkheid

Met deze uitdagingen in het achterhoofd werd de oplossing gevonden met het opzetten van een database. De overstap naar een geavanceerde systeem bracht niet alleen helderheid in de operationele processen van Batterij.expert, maar zorgde er ook voor dat zowel structuur en overzicht behouden werden.

Structuur brengen met subcategorieën

Een van de sleutels tot succes was de implementatie van subcategorieën. Hierdoor kon Batterij.expert hun groeiende productassortiment gestructureerd organiseren. Bezoekers konden nu eenvoudig navigeren door de verschillende categorieën en subcategorieën, waardoor de website overzichtelijker werd.

Heldere categorisatie voor verbeterde navigatie

Een ander belangrijke component van de oplossing was de invoering van een heldere categorisatie. Hierdoor konden bezoekers snel vinden wat ze zochten, zonder te verdwalen in een zee van informatie. De website werd niet alleen gestroomlijnder, maar bood ook een intuïtieve en verbeterde gebruikerservaring.

Dynamiek toevoegen aan de website

De overstap naar databases bracht niet alleen structuur, maar voegde ook dynamiek toe aan de website. De inhoud kon nu op een flexibele manier worden gepresenteerd, waardoor Batterij.expert snel kon inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector. Dit gaf de website een frisse en levendige uitstraling.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de specifieke stappen die zijn genomen om deze uitdagingen aan te pakken en hoe deze strategische verschuiving heeft bijgedragen aan het succesverhaal van Batterij.expert. Stap binnen in de wereld van technologische innovatie en ontdek hoe de juiste oplossingen de weg hebben geëffend voor een nieuwe fase van groei en efficiëntie.

 

Visuele continuïteit vs. structurele verandering: een delicaat evenwicht

Bij Batterij.expert draaide het niet alleen om technologische vernieuwing, maar ook om het behoud van een herkenbare visuele identiteit. De uitdaging was om een evenwicht te vinden tussen het handhaven van het vertrouwde gezicht van hun merk en het doorvoeren van structurele veranderingen die essentieel waren voor groei en verbetering.

De balans van visuele identiteit en vernieuwing

Batterij.expert koesterde zijn visuele identiteit, die een weerspiegeling was van de waarden, innovatieve oplossingen en de missie van het bedrijf. Echter, in de snelle wereld van online technologie was er een duidelijke behoefte aan structurele aanpassingen. Hoe kon Yools deze delicate balans bereiken en beide aspecten harmonieus integreren?

Visueel behoud, structureel optimaliseren

In de zoektocht naar de perfecte balans slaagde Yools erin om de visuele identiteit van Batterij.expert te behouden terwijl er onderliggende structurele optimalisaties werden doorgevoerd.

Een frisse wind zonder de identiteit te verliezen

Door te focussen op de kern van de visuele identiteit werden subtiele aanpassingen gemaakt. Kleurenpaletten werden verfijnd, typografie kreeg een opfrisbeurt, en de algehele uitstraling werd gemoderniseerd. Het was een evolutie, geen revolutie, waardoor Batterij.expert een frisse uitstraling kreeg zonder de herkenbaarheid te verliezen.

Structuur optimaliseren voor verbeterde gebruikerservaring

Tegelijkertijd werden structurele veranderingen doorgevoerd om de gebruikerservaring te verbeteren. De navigatie kreeg een make-over, waardoor bezoekers intuïtiever door de website konden bewegen. De indeling werd geoptimaliseerd voor een vlottere informatiestroom, en nieuwe interactieve elementen werden geïntegreerd om de betrokkenheid te vergroten.

Het resultaat: Een naadloze gebruikerservaring

Het resultaat van deze zorgvuldige afstemming tussen visuele continuïteit en structurele verandering is een website die zowel vertrouwd aanvoelt als geoptimaliseerd is voor de moderne online gebruiker. De gestroomlijnde gebruikerservaring sluit naadloos aan bij de innovatieve diensten die Batterij.expert aanbiedt, waardoor bezoekers intuïtief en efficiënt kunnen ontdekken wat ze zoeken.

  Een up-to-date aanbod met eigenheid

  "Batterij.expert zat in een fase van enorme groei en moest een heleboel producten kunnen aanvullen. Wordpress maakte het moeilijk om die dingen overzichtelijk en optimaal aan te vullen. Dus de pagina’s begonnen heel lang en tekstueel te worden. Visueel wou hij in dezelfde stijl blijven maar structureel mochten er een heleboel dingen veranderen. Daarom hebben we dan ook de structuur volledig herbekeken. Nu is het overzichtelijk en dynamisch"

  Kevin V. - Accountmanager bij Yools

  Reeds jaren is Yools een betrouwbare partij voor onze website. De recente update van onze website weerspiegelt de innovatieve oplossingen die wij aan onze klanten willen aanbieden. Bijkomend laten de nieuwe structuur en tools ons toe om zelf makkelijk het nodige onderhoud uit te voeren.
  Sonny Van Dessel

  De sterktes van deze website

  Een aangepaste structuur die voor verbeterde gebruikerservaring

  Structurele veranderingen werden doorgevoerd om de gebruikerservaring te verbeteren. De navigatie kreeg een make-over, waardoor bezoekers intuïtiever door de website konden bewegen.

  Technologische beperkingen van Wordpress

  We hebben beslist om samen te werken met SiteManager opdat het gemakkelijk werd om zelf aanpassingen te doorvoeren.

  Een frisse wind zonder de identiteit te verliezen

  Door te focussen op de kern van de visuele identiteit werden subtiele aanpassingen gemaakt. Kleurenpaletten werden verfijnd, typografie kreeg een opfrisbeurt, en de algehele uitstraling werd gemoderniseerd.

  Een innovatieve website laten maken in energie sector

  Hoe kunnen we je helpen?

  We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.