+2500 websites

Klantenscore van 4,9/5

Actief in heel Vlaanderen

Een website laten maken voor een ambachtman in Gent

Een website maken voor Scheluw: een ambachtelijke website

Scheluw is een Belgisch ambachtsbedrijf gespecialiseerd in duurzame meubelen. Lees hier de uitdagingen, oplossingen, en resultaten die de online aanwezigheid van Scheluw transformeerden.

Een website die de persoonlijkheid van de vakman weerspiegelt

In een wereld vol digitale mogelijkheden, ontvouwt zich het verhaal van Scheluw, een Gentse schrijnwerker met een passie voor duurzaamheid en hoogwaardig vakmanschap. Bij Yools hebben we al meerdere klanten uit Gent kunnen helpen en vervullen we onze missie ten volle wanneer we een ambachtsman zoals Bart van Scheluw mogen helpen om zijn online aanwezigheid te versterken. In dit artikel nemen we je mee door het creatieve proces van het maken van een website voor dit unieke ambachtsbedrijf.

De uitdaging: een online identiteit bouwen voor een vakman

Bart, de bezielde schrijnwerker achter Scheluw, had een website die niet volledig zijn ambacht weerspiegelde. Het ontbrak aan foto's van zijn werk en er waren alleen maar oude realisaties te bewonderen. Zijn vraag was duidelijk: meer mensen aantrekken met een persoonlijke aanpak en het ware vakmanschap tonen. Scheluw's oude website miste de persoonlijke touch en visuele representatie van zijn werken. Een analyse toonde de noodzaak van een structurele herziening van de website aan.

Een webdesign met focus op ambacht

De missie van Yools is om ondernemers ondersteunen om zich op hun eigen, authentieke manier digitaal kenbaar te maken. We ontwikkelden een website en een webdesign dat de essentie van Scheluw vastlegde. Een duidelijke structuur met de schrijnwerker zelf als middelpunt, met aandacht voor zijn ambachtelijk werk. De nieuwe website schittert met afbeeldingen van Bart in zijn atelier, waardoor bezoekers een glimp opvangen van het ambachtelijke proces achter elk meubelstuk. Een goed gestructureerde portfolio toont de evolutie van Scheluw's werk, van zijn eerste creaties tot de verfijnde meubelstukken die hij vandaag maakt.

Resultaat: een authentiek digitaal visitekaartje met het ambachtelijke als focus

Op het resultaat van deze samenwerking zijn we zeker trots. De nieuwe website van Scheluw toont beter op welke projecten Bart excelleert en zorgt voor een grotere betrokkenheid van het publiek. Een duidelijke call-to-action en aantrekkelijke presentatie van zijn realisaties moeten tot een verhoogde conversieratio leiden.

  Een website met de juiste uitstraling als etalage van zijn vaardigheden

  "Voorheen worstelde Bart met zijn website: het gaf geen goed beeld van alles wat hij kon doen. Geen enkele foto toonde Bart in actie en de realisaties waren verouderd. De bedoeling was om de passie van Bart op zijn website tot uiting te laten komen om zo potentiële klanten aan te trekken met een persoonlijke aanpak en een etalage van zijn vaardigheden. Yools bood de oplossing: een heldere structuur gericht op Bart en zijn werk. Nu straalt de website Bart zijn passie uit en trekt het de juiste klanten aan. Het is nu een platform dat echt zijn kunnen weerspiegelt."

  Kevin V. - Accountmanager bij Yools

  De samenwerking verliep vlot, iedereen binnen Yools wist wat hij of zij moest doen en voerde alles vlekkeloos uit.
  Bart Loncke

  De sterktes van deze website

  Een aangepaste structuur die voor verbeterde gebruikerservaring zorgt

  Structurele veranderingen werden doorgevoerd om de gebruikerservaring te verbeteren. De navigatie kreeg een make-over, waardoor bezoekers intuïtiever door de website kunnen bewegen.

  Van Wordpress naar een duidelijker CMS

  We hebben beslist om samen te werken met SiteManager opdat het gemakkelijk werd om zelf aanpassingen te doorvoeren.

  Een frisse wind zonder de identiteit te verliezen

  Door te focussen op de kern van de visuele identiteit werden subtiele aanpassingen gemaakt. Kleurenpaletten werden verfijnd, typografie kreeg een opfrisbeurt en de algehele uitstraling werd gemoderniseerd, zonder de bestaande huisstijl te verliezen.

  Een website laten maken voor een ambachtman in Gent

  Hoe kunnen we je helpen?

  We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.