+2500 websites

Klantenscore van 4,9/5

Actief in heel Vlaanderen

Een website laten maken die converteert

Hoe maak je een website die converteert?

Door Donatien d'Hoop
2023/10/03
Deel dit op

Inhouds­tabel

  Een website hebben is tegenwoordig essentieel voor ondernemers. Een website hebben is één ding; ervoor zorgen dat deze ook daadwerkelijk converteert, is een heel ander verhaal. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je een website kan laten maken die conversies oplevert. Dit artikel zal stap voor stap uitleggen wat belangrijk is bij het bouwen van een website die rendeert. Hieronder vind je de basisprincipes van het maken van een converterende website.

  Het belang van een website

  Een website is het digitale visitekaartje van je bedrijf. Het is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten. Een professionele website moet vertrouwen opbouwen en interesse wekken. Het is dus van cruciaal belang om te investeren in een goed ontworpen website. Een goede website kan tal van voordelen bieden, waaronder online zichtbaarheid, 24/7 bereikbaarheid, credibiliteit, marketingkanaal en conversies.

  Website laten maken restaurant geel

  Een website als digitaal visitekaartje. 

  Website laten maken: begrijp je doelgroep

  Voordat je een website laat bouwen, is het belangrijk om je doelgroep goed te begrijpen. Wie wil je op je website aantrekken? Wie zijn je potentiële klanten? Wat zijn hun behoeften en verwachtingen? Als je je doelgroep begrijpt, kun je de inhoud en het ontwerp van je website hierop afstemmen. Je kan beginnen met een marktonderzoek uit te voeren en persona's te creëren voor verschillende doelgroepsegmenten. Nadenken over je website strategie is dus heel belangrijk. Dit helpt je bij het bapelen van de juiste toon, stijl en inhoud voor je website.

  Website laten maken - doelgroep bepalen

  Een website laten maken met een eenvoudig en duidelijk ontwerp

  Wanneer je een website laat maken is het belangrijk om het ontwerp van je website eenvoudig en duidelijk te houden. Gebruik niet te veel kleuren, lettertypen of grafische elementen. Zorg ervoor dat je navigatiemenu eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is. Een verwarrende website zal bezoekers snel afschrikken en zal je conversie ook drastig verlagen. Een gestructureerd en overzichtelijk ontwerp met een intuïtieve navigatie en goede customer journey is de sleutel tot een goede gebruikerservaring. Hier zijn enkele tips voor een goed ontwerp:

  • gebruik een eenvoudige en herkenbare lay-out
  • zorg voor voldoende witruimte om de inhoud ademruimte te geven en de leesbaarheid te verhogen
  • maak gebruik van een consistente kleurenpalet dat past bij je merk en trek je huisstijl door in je website
  • gebruik duidelijke en leesbare lettertypes en maak een duidelijk onderscheid tussen titels en tekst
  • optimaliseer afbeeldingen om de laadsnelheid te verbeteren
  Website laten maken - minimalistisch design

  Een eenvoudig website ontwerp

  Responsiviteit van een website

  In dit mobiele tijdperk is het cruciaal dat je website goed werkt op zowel desktops als mobiele apparaten. Steeds meer mensen gaan via smartphones op het internet. Het hebben van een mobielvriendelijke website is niet langer een optie, maar een vereiste. Door ervoor te zorgen dat je website responsief is en zich aanpast aan verschillende schermgroottes zal je de gebruikerservaring voor de bezoeker verbeteren. Dit kan dan weer zorgen dat ze langer op je website blijven en daardoor kan je conversie verhogen. Daarnaast geven zoekmachines ook de voorkeur aan mobielvriendelijke websites en belonen ze deze met een hogere rangschikking in de zoekresultaten.

  Website laten maken voor een bakkerij. Bakkerij Melange uit Kapelle-op-den-Bos en Kalfort.

  Websites moeten responsief zijn

  Website laten maken: belang van inhoud van hoge kwaliteit

  Kwalitatieve inhoud is de sleutel tot succes. Zorg ervoor dat je website relevante, informatieve en boeiende inhoud bevat. Dit kan tekst, afbeeldingen, video's en zelfs blogartikelen of projecten omvatten. Om hoogwaardige inhoud te creëren moet je onderzoek doen naar je onderwerp en relevante informatie verzamelen. Op basis daarvan kan je duidelijke, beknopte en foutloze teksten schrijven, illustraties en afbeeldingen gebruiken die je boodschap ondersteunen en zo waardevolle informatie bieden die de behoeften van je doelgroep vervult. Opnieuw moet je je de vragen stellen naar waar je bezoekers op zoek zijn. Welke informatie kan nuttig zijn voor je potentiële klanten? AI kan je hierbij helpen, maar je gebruikt dit best enkel als een inspiratiebron om je te helpen om hoger te scoren in zoekmachines als Google. 

  Als je een website laat maken is inhoud van cruciaal belang. Zo kan een blog je helpen meer trafiek op je website te hebben.

  Website laten maken: belang van inhoud van hoge kwaliteit

  Kies de juiste call to action (CTA) knoppen op je website

  Gebruik duidelijke en aantrekkelijke CTA-knoppen op je website. Wat wil je met je website bereiken? Waarom laat je een website maken? Moedig bezoekers aan om actie te ondernemen, zoals het invullen van een contactformulier of het plaatsen van een bestelling. CTA's moeten opvallen en specifieke acties aanmoedigen. Enkele voorbeelden van CTA's zijn "Vraag een offerte aan," "Schrijf je in voor onze nieuwsbrief," en "Koop nu."

  Je contactgegevens op je website vermelden

  Plaats je contactgegevens op een goed zichtbare plek op je website. Dit maakt het voor potentiële klanten gemakkelijk om contact met je op te nemen als ze vragen hebben. Je contactpagina moet de volgende informatie bevatten: adres van je bedrijf (indien van toepassing), telefoonnummer, e-mailadres, BTW-nummer en een contactformulier.

  Laadsnelheid van je website: niemand wilt te lang wachten

  Niemand houdt van een trage website. Zorg ervoor dat je website snel laadt. Lange laadtijden kunnen bezoekers ontmoedigen en leiden tot verlies van potentiële klanten. Er zijn verschillende manieren om de laadsnelheid van je website te verbeteren. Enkele tips:

  • optimaliseer afbeeldingen en video's en gebruik de juiste bestandsindelingen
  • gebruik browsercaching om herhaalde bezoeken sneller te maken
  • minimaliseer het gebruik van externe scripts en plug-ins
  • kies een betrouwbare hostingprovider met snelle servers
  De laadtijd van je website optimaliseren zorgt voor meer bezoekers

  Snelle laadtijden zijn cruciaal geworden bij het maken van een website

  Geef je website een extra boost: de kracht van social proof

  Laat het ook aan de anderen over: toon beoordelingen, getuigenissen en eventuele samenwerkingen met andere bedrijven op je website. Dit kan het vertrouwen van potentiële klanten vergroten en hen overtuigen om met jou in zee te gaan. Mensen vertrouwen vaak op de mening van anderen bij het nemen van beslissingen. Positieve beoordelingen en getuigenissen kunnen aantonen dat je producten of diensten waardevol zijn.

  Bij het maken van een website is het belangrijk om social proof te voorzien.

  Belang van social proof op een website

  Een website onderhouden

  Een website is nooit 'af'. Blijf je website onderhouden en analyseer de prestaties regelmatig. Pas aan waar nodig om de conversie te optimaliseren. Het is belangrijk om bij te houden hoe je website presteert. Gebruik hulpmiddelen zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers en conversietrechters op je site. Hierbij kunnen we je zeker ook helpen. Je vindt alvast tips & trics op onze blog.

  Conclusie

  Het maken van een website die converteerd is een continu proces. Het vereist aandacht voor detail en een goed begrip van je doelgroep. Door te investeren in een eenvoudig ontwerp, kwaliteitsvolle inhoud en responsiviteit van je website, kan je het aantal conversies op je website aanzienlijk verhogen. Vergeet niet om regelmatig te analyseren en aan te passen om het beste resultaat te behalen.

  Neem contact op

  Wil je meer halen uit je website? Neem contact met ons op!

  Wil je meer halen uit je website? Neem contact met ons op!

  We helpen je graag!

  Gerelateerde blogartikels

  Hoe kunnen we je helpen?

  We bieden je vrijblijvend een eerste marketing- en websiteadviesgesprek.